Így tárold helyesen a szójaszószt

Kínában a szójaszószt szobahőmérsékleten tartják, de helyes ez?
Így tárold helyesen a szójaszószt

A szójaszószt hűtés nélkül is bátran lehet használni. Azonban a minőség romlik:

„A fény, a hő és az oxigén ahhoz vezethet, hogy az aromák elillannak, és keserű anyagok keletkeznek.”

Sok gyártó azt tanácsolja, hogy a szójaszószt hűtőszekrényben tároljuk, mert az íze idővel megváltozik, és a hűtés lassítja ezt a folyamatot.

Kapcsolódó cikkek

Így készül az édesburgonyás reggeli, ami órákig energiát ad

Így készül az édesburgonyás reggeli, ami órákig energiát ad

A reggeli nem véletlenül tartják a nap legfontosabb étkezésének. A megfelelően összeállított reggeli nemcsak a napindításhoz szükséges energiát biztosítja, hanem hozzájárul a kiegyensúlyozott vércukorszinthez, a jobb koncentrációhoz.

A matcha őrület Japánt is próbára teszi

A matcha őrület Japánt is próbára teszi

Sok japán ember csodálkozik azon, hogy a zöld tea, a matcha, hirtelen mindenhol feltűnik – például lattéban és fagyiban, süteményekben és csokoládéban.

Így tárold helyesen a szójaszószt

Így tárold helyesen a szójaszószt

Kínában a szójaszószt szobahőmérsékleten tartják, de helyes ez?