Toby Chapman
JD-XA & RD-800

Toby Chapman Synth Rig

Artist Bio

Tehetségének és sokoldalúságának köszönhetően Toby Chapman három évtizede a zeneipar csúcsán foglal helyet. Dalszerzőként és producerként számos örökérvényű zenei munka és együttműködés köthető a nevéhez a legkiválóbb művészekkel és sztárokkal. Első osztályú session billentyűsként és zenei rendezőként olyan kiválóságokkal turnézott együtt, mint Tom Jones, Spandau Ballet, Il Divo, Kylie Minogue és sokan mások. Egy rugalmas zenésznek olyan hangszerre van szüksége, amely képes átlépni minden korlátot. Jelenleg Toby a Roland RD-800 színpadi zongorát és JD-XA crossover szintetizátort használja, amely saját állítása szerint minden hangdizájner álma.

Toby Chapman on the JD-XA

"Amikor először megpillantottam a Roland JD-XA szintetizátort, nem tudtam betelni esztétikus billentyűzetével, ragyogó felületével és piros fényeivel. Eztán gyorsan ki is próbáltam és azonnal szembesültem a lenyűgöző, vastag hangszíneivel. Ráadásul a Patch szerkesztés rendkívül egyszerűen, bonyolult menürendszer nélkül is elvégezhető. Emlékszem arra a napra, amikor először próbáltam ki egy szintetizátort. Rögtön elvesztem a hangszínek létrehozásában. Az is nagyon tetszik ezen a hangszeren, hogy minden egyes program valójában egy multitimbrális beállítás. A hang minden egyes részéhez tartozhat egy saját billentyű csoport, effekt beállítás stb. És végül, de nem utolsó sorban: a szűrők lélegzetelállítóak. A három mély-áteresztő szűrő rendkívül hatékonnyá teszi ezt a hangszert.”

Toby Chapman on the RD-800

"Egy szóban összefoglalható: zseniális! Mindig is a zongora állt hozzám a legközelebb és a Roland most nagyon kitett magáért az RD 800 színpadi zongorával. Használtam az elődjét is, a 700nx-et, melyet továbbra is szeretek, de az RD 800 egy egyszerűbben kezelhető zongora/MIDI vezérlő. Megtalálható benne néhány fantasztikus akusztikus zongorahangszín a 'SuperNatural' hanggenerátor jóvoltából és néhány komolyan továbbfejlesztett Rhodes hangszín is. Ami a vintage elektromos zongorákat illeti, az RD 800 rendelkezik egy 'tone color' szabályzóval, ami valójában hangzásbeli átmeneteket képez különböző korok elektromos zongora modelljei között. Imádom. Egy másik kiváló tulajdonság az önálló hangok független szerkeszthetősége egy akusztikus zongora beállításon belül. A hangkaraktert, hangerő és hangolás is beállítható a saját ízlésnek megfelelőem. Nem kérdés, hogy ez az én színpadi zongorám.”

— Toby Chapman

Artist Video