Peter Gordeno (Depeche Mode)
JD-XA & RD-800

Peter Gordeno Synth Rig

Artist Bio

Peter Gorendo lendülete a zeneiparban eltöltött két évtized után is töretlen. Producerként és dalszerzőkét olyan művészek fémjelzik a nevét, mint JLS, Il Divo és Seal, de kiváló session billentyűsként, hangszerelőként és zenei rendezőként is tevékenykedett, többek között a U2 és The Who zenekarban, de George Michael mellett is. Mégis a legmeghatározóbb szerepköre 1998 óta a Depeche Mode turnékhoz kapcsolódik, biztosítva ezzel olyan klasszikus szinti-pop slágerek fennmaradását a mai kor számára, mint például a Personal Jesus. A digitális forradalmat is átélő analóg fanatikusként és zongora rajongóként ismert Peter füléhez kevés hangszer képes igazán közel férkőzni. Az új Roland JD-XA és RD-800 mégis ott látható a hangszerei között a Depeche Mode 2016-os turnéján.

Peter Gordeno on the JD-XA Testimonial

"Ez a hangszer pont egy magam fajta zenész számára készült, akit a 70-es években lenyűgöztek a korai, analóg Roland szintetizátorok, de később átélte a digitális forradalmat is. Ez a szintetizátor a klasszikus Jupiter-8-ra és Juno-ra jellemző meleg megszólalást adja vissza, de ezzel együtt markáns hangzásokra is képes a digitális hanggenerátoron keresztül. Egy teljes életpálya egyetlen hangszerbe sűrítve. Ráadásul a hangszer piros fényei nagyon tetszenek az anyukámnak, és ennél aligha van fontosabb.”

Peter Gordeno on the RD-800 Testimonial

"Bevallom, zongora fanatikus vagyok, ezért a digitális zongorákat nézem a legkritikusabb szemmel. Az RD zongorákat már három korábbi turnéban használtam és most is alig várom, hogy magammal vihessem a legújabbat. A billentés jobb, mint valaha, a hangzás pedig telt és tökéletesen természetes.”

— Peter Gordeno