Nick Rhodes (Duran Duran)
JD-XA & JD-Xi

Nick Rhodes Synth Rig

Artist Bio

Kevés szintetizátoros volt akkora hatással a brit zenére, mint Nick Rhodes. A nemzeti kincsként és az új hullám elindítójaként számon tartott Duran Duran alapítójának nevéhez olyan mega slágerek kötődnek a 80-as évekből, mint a Rio, Girls On Film és Hungry Like The Wolf. Akkoriban a teltházas stadion koncerteken a megbízható Roland Jupiter-4 és Jupiter-8 adta a hangzás gerincét. Azóta Nick látnoki megközelítése sokat segített a zenekarnak, hogy hangzás terén haladjon az idővel. Múlt évben került piacra 14. nagysikerű stúdió albumuk, a Paper Gods. A lemezen napjaink legigényesebb szinti hangzásai közül hallható néhány, melyeket Nick a Roland JD-XA szintetizátor analóg/digitális hanggenerátorával keltette újra életre a turnéra. Mindegy, milyen irányt vesz a technológia, Nick Rhodes mindig ott lesz a frontvonalban.

Nick Rhodes on the JD-XA

"Nagyon izgatott vagyok, mert ez a szintetizátor valami olyasmit tud, amit más szintetizátorok nem. Két független hanggenerátort használ: egy digitálist és egy analógot. Ezeket lehet függetlenül, de egymással kombinálva is használni. Az effekteket is imádom. Óriási rugalmasságot nyújtanak”

— Nick Rhodes

Artist Video

HANGSZÍN GYŰJTEMÉNY

Tölts le ingyenesen egy csokor Nick Rhodes által programozott JD-XA hangszínt az Axial weboldalunkról, amely a Roland szintetizátorok hivatalos hangszín könyvtára.