Mike Lindup (Level 42)
JD-XA & RD-800

Mike Lindup Synth Rig

Artist Bio

A basszusgitáros Mark King nevét a legjobbak között jegyzik, de ne feledkezzünk meg az újhullámos zenei korszak emblematikus Level 42 zenekarának másik pilléréről, Mike Lindup billentyűs játékáról sem. A zenekar a 80-as években robbant be a köztudatba, többek között a Running In the Family albummal, melynek hangzásvilágát Mike új hangszínei határozták meg a Roland MKS-20-tól a JUNO-6-ig bezárólag. Az idők változtak és ezzel együtt Mike zenei elképzelései is. A Level 42 újra stúdióba vonult a 2013-es Sirens album slágereinek átültetéséhez az élő koncertekre, és ebben a Roland RD-800 színpadi zongora és Roland JD-XA crossover szintetizátor volt segítségükre. Mike ikonikus hangzásait mindig a sokszínűség jellemezte, és ez a hangszín paletta most színesebb, mint valaha.

Mike Lindup on the JD-XA

"A JD-XA szintetizátorban a hibrid koncepciót szeretem a legjobban. Az analóg és digitális megközelítés együttesét, amely különleges hangzásokat képes létrehozni a klasszikus Roland szintetizátorokra jellemző klasszikus hangzásvilága és a DPS technológia adta lehetőségek összeolvasztásával. A beépített Vocoder még tovább bővíti ezeket lehetőségeket. Alig várom, hogy új hangszínek után kutassak a Level 42 számára, szóló projektekhez vagy más zenei munkákhoz. Ráadásul a hangszer külső megjelenése is nagyon tetszik.”

Mike Lindup on the RD-800

"Én is a zongorával kezdtem. Hosszú ideig használtam a klasszikus MKS20 hangszert, aztán később az RD-300 színpadi zongorát. Az RD-800 esetében a helyzet még izgalmasabb, hiszen ez a hangszer testre szabható. Akár külön is beállítható minden egyes hangra a hangmagasság, színezet, hangindítás és hanglecsengés, ami messze túlmutat az átlagos digitális zongorák lehetőségein, nem beszélve arról, hogy a zongora hangszínek mellett sok más hangszín is elérhető önállóan vagy egymással kombinálva.”

— Mike Lindup

Artist Video