Joseph Nelson (Little Mix)
JUPITER-80/50, JD-XA & RD-800

Joseph Nelson Synth Rig

Artist Bio

Mielőtt Joseph Nelson utat tört magának a zenei elit világába, a Wolverhampton City Council számára dolgozott egy MAP projekten, amely fiatalok széles csoportjait motiválta dinamikus zenei projektek irányába. Joseph következő lépésként BA fokozatot szerzett a zenei technológiák terén, majd Masters in Management képesítést is. Ezek végül tökéletes ugródeszkának bizonyultak a koncertturnék világába, olyan zenészek mellett, mint Little Mix, Jess Glynne, Raleigh Ritchie és sokan mások. A programozott hangzások szakértőjeként Joseph a Roland JUPITER-50, JUPITER-80, JD-XA és RD-800 modellekkel ülteti át a stúdió hangzásokat az élő koncertek hangzásvilágára és mindezek mellett továbbra is segíti a feltörekvő, tehetséges fiatalok eligazodását a modern zeneipar folyamatosan változó világában.

Joseph Nelson on the JUPITER-50/JUPITER-80

"Már három éve használom a Roland Jupiter-50 és 80 hangszereket a különböző koncerteken. Ennek oka, hogy egy sokoldalú szintetizátorra van szükségem, amely hangzásával jól illeszkedik az összetett, gazdag hangtextúrákat felsorakoztató zenékhez. Ez a hangszer tényleg kisegített. Egy darabig használtam a Little Mix produkcióban, most pedig Jess Glynne koncertjein, ahol az AUX patch-ek többségét ez biztosítja. Amikor programozásról van szó, a Jupiter végzi a munka gerincét, hiszen óriási beépített hangszíntárral rendelkezik. Amikor egy lemezről próbálok újra életre kelteni egy hangszínt vagy valami ahhoz hasonlót, a gyári hangszínek jó kiindulást jelentenek a mennyiségükből és változatosságukból adódóan. Ráadásul a programozás és effektezés lehetőségek mindent felülmúlnak. Egyébként karcsú formavilága miatt a Jupiter-50 a kedvencem, de a méret ne tévesszen meg senkit. Ezzel a kompakt hangszerrel is elérhető minden létfontosságú paraméter és programozni is hihetetlenül egyszerű. A Jupiter a koncertezés nélkülözhetetlen részévé vált számomra az elmúlt négy évben. Nem is gondolkozom másban.”

Joseph Nelson on the RD-800

" Először templomban találkoztam az RD zongorával. Aztán kiderült, hogy a legtöbb fajsúlyos billentyűsnek - akikre akkoriban felnéztem - van egy ilyen zongorája a hangszerarzenálban. Egy RD 700, 700sx vagy 300. Amikor először kipróbáltam, rögtön tudtam, hogy ez az. Aztán magam is használni kezdtem és rádöbbentem, hogy tényleg mennyire jó ez a hangszer. A tökéletes Piano és Rhodes hangzások mellett a hangszer billentése tényleg kiemelkedő és ennek köszönhetően minden pillanatban inspirálja a játékot, legyen szó gyakorlásról, koncertről vagy stúdió munkáról. Könnyű súlya és sokoldalúsága miatt mindig ezzel helyettesítem az akusztikus zongorát. Csatlakoztatod, bekapcsolod és azonnal világklasszis hangszínek szólalnak meg a Legjobb minőségben, mindenfajta fennakadás nélkül. A Layer szerkesztési paraméterek fenomenálisak. Simán egymásra lehet pakolni RD-800 és MIDI csatornákat függetlenül egy másik billentyűzetre.”

— Joseph Nelson

Artist Video