Andy Summers
és a JC-120

Művész Biográfia

Andy Summers az 1980-as évek elején vált híressé mint a legendás rock banda, a Police gitárosa. Ők voltak az első számú zenekar abban az időben, meghatározó szereplői voltak a zenei életetek és a médiának több slágerükkel beleértve az “Every Breath You Take,” “Roxanne,” “Don’t Stand So Close to Me,” “Every Little Thing She Does is Magic,” “Invisible Sun,” és a “Message in a Bottle.”. A zenekar több alkalommal kapott Grammy-díjat és egyéb díjak garmadáját. Andy innovatív módon játszott a Police-ban és ebben az időszakban megmutatott egy új játék stílust a gitárosok számára, amit azóta széles körben utánoznak.

A Police előtt Andy különböző londoni zenekarokban játszott, köztük a Soft Machine, Kevin Coyne, és Kevin Ayers. A Police után 13 szólólemeze jelent meg, együttműködött sok más zenésszel, és bejárta a világot, egyedül mint gitáros. Ezen kívül komponált filmzenéket, saját fotó galéria kiállításokat szervezett, képeit könyvben is megjelentette.

A JC-120 történet

The Roland JC-120 has been a staple in my collection of amplifiers for as long as I can remember—probably from the day it came out! I have used it on many recordings for its distinctive clarity of sound and always-superior chorus. If I am playing away from home and amps have to be supplied, my first choice is always the JC 120. It is a no-fail amp in just about every situation.

A JC-120 amennyire csak vissza tudok emlékezni, mindig is benne volt az erősítő gyűjteményemben - valószínűleg attól a pillanattól kezdve, hogy megjelent. Számos felvételen használtam a jellegzetes, tiszta hangját és a mindig szuper kórusát. Ha távol az otthonomtól játszom és lehetőségem van rá, az első választásom mindig a JC-120. Ez egy hibátlan erősítő, mely szinte minden helyzetben megállja a helyét.

— Andy Summers